lördag 30 april 2011

Glada vappen


Vi ser kanske inte ut som vi brukar på bilden ovan (tagen av @hejfotografen), men jag vill ändå blogga upp den. Den togs efter begravningsfikat igår, eftersom svärmors sambo gått bort. Det hela var en mycket fin tillställning och våra barn skötte sig utmärkt. Nu har svärmor en jobbig tid framför sig, eftersom hon nu är ensam. Tungt.

Idag har vi dock bara haft det trevligt. Vi började dagen med att vara i Rothoffsparken tredje dagen på raken med hela familjen. Sedan åt vi engelsk frukost hemma och hämtade ner en gunghäst från vinden till barnen. På eftermiddagen gick vi över till några grannar och firade Valborg med tipspromenad, lekar, grillning och brasskådning. Jag kommer ihåg första Valborgen som jag firade här i området; då var jag med grannarna till elden med Maja i vagnen. Pierre var i Australien. Det här var fyra år sedan och Maja var lika stor som Leo är just nu. Vart tar tiden vägen...





måndag 25 april 2011

Rund

Gårdagens fotosöndagstema var rund. Nedan mitt bidrag:





Ville egentligen ta en annan bild, men lyckades inte själv. Pierre fick ta bilden i stället, men då var det inte längre mitt bidrag. Tyvärr lyckas jag inte få in en länk på den nu, men jag suger på en rund klubba.


- Posted using BlogPress from my iPhone



edit: här är bilden jag skrev om:
Gimme Candy

måndag 18 april 2011

Smal

Is it good enough?

Tema "smal" till fotosöndag.

lördag 16 april 2011

Livet

Waiting for the ferry
(foto: Pierre Pocs, modell: Eva)
Om ett par dagar fyller min lillasyster, som jag älskar tokmycket, 26 år. För mig är hon inte 26 år. Hon är 4 år. 9 år. Eller kanske 12. Eller max 18. Eller jo, hon är också den underbara vackra kvinna som fyller just 26 år. Hon är på ett sätt som min förstfödde. Ja, hon kan så klart inte ta Majas plats som mitt första barn, men jag har alltid haft en stark beskyddarinstinkt vad gäller Eva. Alla orättvisor som hon fått utstå har jag velat rädda henne ur. Jag har inte alltid gjort det, men jag har haft viljan. Däremot så får man som storasyster backa undan lite och inte förstöra med allt beskyddande. På det sättet är faktiskt min mamma - och pappa med så klart - förebilder. De lägger sig inte i i onödan. Kanske lägger de sig i för lite? Nej, de vet med livets erfarenhet när det är läge och inte att beblanda sig i andras angelägenheter. De har varit riktigt smidiga under hela mitt liv med att vänta in rätt tidpunkt och leverera ett gott råd eller en tanke när det passar. Om det ens passar vill säga. För precis som en vän till mig också säger; det är känsligt att lägga sig i andras liv och komma med pekpinnar om hur man ska leva. Fast alla behöver vi vägledning ibland. Tror jag. Jag beundrar hur som helst mina föräldrar för deras visdom och taktfullhet.

Jag har ju en syster till. Hon var verkligen en cool storasyster med skinnpaj när jag var yngre. Och att jag fick (eller blev tvingad kanske?) följa med henne på en del äventyr är jag verkligen tacksam för. En magisk värld av kill- och festsnack öppnade sig. Och jag var så stolt över min syster, tuffingen. Hon som hade attityd som en hård kille, men ändå sydde sina egna kläder. Och starka minnen om att vi omfamnar varandra och gråter ut hur mycket vi älskar varandra, ja det har jag.
The Prophecy
(Foto: jag. Modell: Paulina)
Jag älskar verkligen min familj. Familjen jag föddes in i och den jag har nu. Visst, jag servar min man kanske lite för mycket, curlar mina barn fast jag tränar på att göra båda sakerna mindre, så att de kan fungera rätt bra utan mig också. Men jag gör det jag gör av kärlek. För mig är det viktigaste i livet just kärlek. Och om jag har tur så är det gamla visa orden sanna: kärlek är det ändå som det blir mer utav om man slösar med det. Så jag ska slösa. Och om någon har invändningar, ja kom med dem då. Men fråga gärna mina föräldrar om råd när du ska lägga fram dem. Och om det ens är värt det.

tisdag 12 april 2011

Twitter

Hittar mannen på denna lista bland politiker och skådisar. 30 svenskar du ska följa på Twitter!

lördag 9 april 2011

Askungen

Maja skulle stå modell för mig i torsdag till mitt fotosöndagsbidrag. Temat för veckan är porträtt. Maja brukar ganska ofta stå modell för oss här hemma, men just denna torsdag så kändes allt visst lite fel. Strumpbyxorna kliade, kronan satt fel, spegeln var för tung. Jag fick några fina bilder i alla fall och en av dem är denna nedan:
Sweet Cinderella
Jag tyckte nog ändå att jag ville ta om bilderna och få en gladare tös med på bild. Så då fick det bli omtagning på lördagsmorgonen, med nya strumpbyxor.
Fancy Cinderella

Mischievous Cinderella
Visst är hon söt!
Vintage Cinderella
Bidraget ovan är med på "fotosöndag". Vintage Cinderella.

torsdag 7 april 2011

Status

Idag var Leo på BVC. Sköterskan log och sa "ja, han är ju före sin tid" mest hela tiden. Förutom matätandet, där ligger han efter. Vill mest ammas hela tiden. Men han kan redan "kommandot" "var är lampan", något som kollas på 1-årskontrollen. Och han är fin i kroppen och hyn. Han var med på sköterskans lek men hade lite svårt för hörseltestet. Det gick bra med vänster öra, men inte med höger. Så 17:e maj ska Leo testas igen. Kanske är han mer fokuserad då.



Leo, 7 mån 3 v, väger 10 605 g och är 73 cm lång. Hattmått 44,7 cm. En fin liten pojke som följer sin kurva.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 4 april 2011

Vintriga bilder

En liten blanding av vinterns bilder här nedan. 2010-12-02. Mina vackra barn. Leo fick sin första smakportion på julaftonsmorgonen. Gröt så klart. Pierre med sin bror Thomas på julafton. Vi firade Joels 8 årskalas första kvällen i Sälen. Linnea och Maja i Experiums bowlinghall. Min vackra syster Paulina. Fotad i Sälen sent en lördagkväll.
Vackra Sundbyholm fotad under en av våra många promenader där. Vi är där varje årstid.

söndag 3 april 2011

Wonderland Freakshow

Är det fem eller är det sju bilder av mig, inspirerad av en galen "Alice i Underlandet"-värld. Men var är kaninen?

Off With Her Head!


We're All Mad Here


Who in the World Am I?

I Wonder if I've Been Changed in the Night?

Curiouser and Curiouser!