söndag 29 augusti 2010

Söndag

Poppar Electric Banana Band för min lilla Leo som preis somnat i min famn. Han verkar digga musik! Resten av familjen är uppe och sover än. Det är mannens sista dag hemma, nu är hans 10 pappadagar slut, trist. Vi har i alla fall myst ordentligt de tå veckor som Leo funnits hos oss.

Funderar på om jag ska gå med i fotosöndag eller ej... Har ett kort för dagens tema ("trappa") klart, men vet inte om den är så himla bra. Den blev mer rolig så att säga. Återstå att se hur jag gör. Måste ordna ett flickr-konto om jag ska haka på. Men det kan vara en kul grej och en himla bra anledning för mig att börja använda vår andra äldre systemkamera igen (den nya kameran är så klart paxad av mannen). Nu har jag blivit så bekväm med att använda IPhonen eller min mindre kompaktkamera... Fram för mer teknik; det är på tiden att jag lär mig vad slutare och bländare och ljus etc gör för skillnad på ett foto.

tisdag 24 augusti 2010

Augusti




Maja fyllde ju 4 år den 10:e. Hon var överlycklig så klart - hon gillar när det händer saker. Hon fick många fina paket o mängden har gjort att hon ännu ej hunnit leka med allt. Toppen att kunna ta fram nyheter lite då och då. Här ovan är Maja med sin efterlängtade Hello Kitty-dator. Hon sitter med sin maskeradoutfit: Superhjälten!





Finaste tårtan; gjord av mormor!


Hon blev även firad på förskolan.

Och några dagar efter födelsedagen (14:e) blev hon ju storasyster till Leo.


Jag älskar mina fina barn!
- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 augusti 2010

Liten update

Natten har gått jättebra! Lilla Leo har faktiskt sovit mycket jämfört med de två senaste nätterna. Han tappade även sin navelstump för drygt en timme sedan, 4,5 dagar gammal.
Ska passa på att sova brevid honom nu. Om en knapp timme är det dags att gosa med storasyster Maja som ska iväg till förskolan idag.

Nedan en bild på Leo, tagen av mannen igår. En 4-dagars guldklimp är inte helt fel som modell!

onsdag 18 augusti 2010

Magi

Dessa dagar med Leo har varit och är helt magiska. Vilken underbar son jag och min man lyckats få. Jag älskar min familj!



Leo just precis nu!

Och nedan de vackra syskonrosorna som mormor och morfar köpte till Maja och Leo. Den röda är Majas och den rosa/lila Leos.



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 16 augusti 2010

Leo Bertil Pocs


Foto: pappa Pierre

Lilla Leo Bertil Pocs föddes en solig och varm lördag. Nämligen i förrgår, 14/8, kl. 17.03. Han vägde precis som storasyster Maja: 3390 g och är 49 cm lång (Maja var 50 cm, men enligt Pierre så är Leo med 50 cm, men han rätade inte ut benen och då fick det bli 49 cm på pappret). Huvudmått 35,5 (Maja hade något mindre omfång). Så lika stora barn har jag fått och nästan på samma dag. Maja föddes ju 10/8 för 4 år sedan. Hon är en mäkta stolt storasyster. Leos andra storasyster, Cassandra, har nu fått ännu mer bebissug än förut. Hon är 17 år, men vill redan bli mamma. Hoppas hon kan nöja sig med att gosa med söta Leo några år innan hon skaffar egna knoddar.

Nu ska här gosas med vårt lilla mirakel!

fredag 6 augusti 2010

Badbilden



I sommar har det varit mycket bad. Här ovan i Mälarbaden med kompisen Rasmus. Maja har lärt sig flyta på rygg med sina armpuffar. Hon kan även ta ett simtag. Kanske blir det en lika härlig sommar nästa år, hoppas det!

söndag 1 augusti 2010

Sommarläsning

Har i sommar läst en del böcker. Skulle självklart velat hunnit med flera men men...

Jag har precis läst klart Viveca Stens första Sandhamnskriminalroman. Och ikväll ska jag snöa in på Jo Nesbös "Djävulsstjärnan". Har tidigare i sommar läst ut hans "Fladdermusmannen" och "Snömannen", bra deckare faktiskt.

Ett riktigt bra boktips är "Hungerspelen" och uppföljaren "Fatta eld", skrivna av Suzanne Collins. Det är framtidsromaner skrivna för unga vuxna. Den tredje och sista boken kommer ut i oktober. Läs dem!



- Posted using BlogPress from my iPhone