söndag 26 april 2009

Promenad

Snart ska jag på promenad - min tredje denna fina vecka! Det ska bli skönt. Försökte få med mig mannen, men han vill inte. Maja sover och storasyster är hemma, så det hade ju funkat bra. Men nu blir det solopromenad som vanligt igen då. Men skönt är det hur som helst! Sen blir det cykeltur till jobbet imorgon och på tisdag och på onsdag och på torsdag... Hoppas jag!

tisdag 21 april 2009

Pedagogik hemma

-Vad funkar bäst? -Teamwork!
Maja är sjuk och det innebär en hel del TV-tittande. I alla fall nu på morgonen. Det finns en hel del bra program på Nickelodeon på morgnarna (Dora, Fiffi, Supertrion, Miffy) MEN sen blir det bara en massa jättedåligt!

"Grisen säger Nöff nöff" vrålar Maja. Nu jag ska gå och umgås lite med min mys-Maja. Det lär bli en gosardag idag.

lördag 18 april 2009

Triss

Idag fyller 3 som jag känner år - nämnligen lillasyster Eva som vi firade igår, lilla Minou som vi ska fira idag och svärfars fruga som vi firar imorgon. Mycket kalasande denna helg alltså! En trevlig avslutning på en tuff arbetsvecka (3 kvällspass och några utvecklingssamtal). I'm alive!

måndag 13 april 2009

Mer Påsk

Sista påskdagen... Nästa vecka kommer vara rätt tuff med både föräldramöte (onsdagkväll) och ansvar för ett disco (fredagkväll). Plus vanligt arbete och rättande och firande av tre kalasbarn.

Igår var jag, Maja och mina föräldrar hos farmor i Västerås. Sen avslutade vi dagen med en god middag och påskbastu hemma hos mamma och pappa. Mysdag!

Idag lär det bara bli en lugn dag - med lite frisk luft på tomten och hemlagad mat. Undrar om vi får impulsbesök av någon?

fredag 10 april 2009

Påskmys!

Igår, skärtorsdag, åkte jag och Maja upp till Stockholm med tåget för att mysa lite med Pierre (som jobbade halvdag). Vi gick till Stockholms Stadsmuseum och såg bl.a. en utställning om film med Stockholm som "huvudperson". Det var en hel del grejer från Stieg Larson-filmerna (ettan som går på bio och tvåan som spelas in) och en massa annat intressant. Sen gick vi så klart även en runda på stan - jag vill också ha en saluhall! & jag vill också ha inredningsbutiken Stockhome här i stan! & en sak lärde jag mig... jag vill inte äta sushi på den mongoliska restaurangen vi besökte. Den mongoliska maten var kanongod, men sushin var gjord utan hjärta och själ. Efter att vi klivit av tåget tog vi en fika hos svärmor, trevligt med lite impulsbesök, tycker jag.

Idag, långfredag, åt vi en enkel påsklunch hemma och därefter städade jag och Maja ur bilen. På kvällen kom mamma och pappa på middag - mysigt! Jag bjöd på en påskinspirerad toast skagen med ägg, fläskfilé sambal oelek med hasselbackspotatis och ärtor samt en bärig vit choklad-efterrätt. Det blev en lyckad och god middag. Maja var nog den enda som inte åt sig mätt, för innan hon skulle lägga sig åt hon fyra råa prinskorvar...

Imorgon fortsätter påskfirandet med en fika hos svärfar. Glad påsk!

torsdag 9 april 2009

Onlinespelande

Ok... spelar flera olika spel på facebook nu på kvällarna. Men jag är inte så fanatisk faktiskt, det kan gå flera dagar emellan nu... :) Du kan du vill fightas/feeda med min vampyr
eller min varulv eller min zombie eller min slayer.

Good hunting!

onsdag 8 april 2009

Kalastrixande

Sitter och photshoppar idag. Använde mig av lite kort från Paulinas 35-årskalas som var för några veckor sedan. Skulle egentligen gjort en helt annan effekt på Maja & Linneas bild, men så blev det en svartvitt.


Vet ni, fisken är död!? Boostade upp färgerna rätt mycket (LAB-färg och vred sen om i kanalerna a&b). (Pierre tog den här bilden - men jag trixade med den.)


Jättefint kort på födelsedagsbarnet MEN oj vad dåligt taget. Vet inte vad som hände med kamerakvinnan egentligen. Försökte trixa lite i raw-filen, men behärskar inte riktigt den tekniken än. Gjorde mitt bästa, men det blev inte så bra. Därför beslöt jag mig för att ge bilden en lite gammaldags känsla. Jobbade alltså enligt kortets förutsättningar på min nivå. Lite sepia med lila ton...

Apgöra

måndag 6 april 2009

Min bapelsin

Jo, idag har jag gjort det! Skapat min egen lilla bapelsin. Har snart plöjt två lektioner i kursen digital bildbehandling som jag ligger lite efter med. Men snart är jag klar! Kul är det, men oj vad tiden flyger iväg. Jag är kanske för noggrann - gör alla exempel som gås igenom. Men jag lär mig desto mer - tror jag!

söndag 5 april 2009

Myshelg

Vilken skän helg vi har haft/har! Spontanbesök från folk - me like! Igår kom Mia, Joel & Minous över och sen var Maja en sväng hos ett par grannar (jo, jag var med där och umgicks med grannfrun som man knappt träffat sen i höstas). Sen imorse ringde Heini och vips så var hon här med barn och man på mat. Mysigt! (& innan dess hann jag och Maja påskpyssla). Sen ringde mamma och pappa och kom över med fikabröd. Maja verkligen älskar att träffa mormor och morfar - hon vill aldrig att det ska åka hem alt. att vi ska åka hem om vi är där på besök. Nu tröstar hon sig med att äta tuggumi som godis och kika på "Mamma Mu & Kråkan". En kul film som vi ju såg på bio!

Nu ska jag dricka mitt te och fortsätta vara glad. Från att ha inga planer till att det blev en hel del gjort - men helt utan stress!

lördag 4 april 2009

Sköning

Idag har vi haft besäk av några kompisar som vi inte träffat sen jag fyllde år i oktober! Jättetrevligt var det och vi firade med en Slagstaglass ihop först. Sen fixade Pierre och jag i ordning altanen och jag tvättade faktiskt även fönstren på nedervåningen. Min lillasyster Eva är ju annars någon som jag gärna lejer fönstertvättandet till - hon är ett fullblodsproffs - men nu fick väl mina arma konster duga.

Det här bidraget kommer nog få min röst i Eurovsion. har i och för sig inte sett de andra bidragen, men den här är skön ju! Kosackdans, folkdansmusik, söt kille som skrivit sin låt själv (hm... hur många såna finns det i schlagervärlden?). Orginellt!

onsdag 1 april 2009

Glass

Jag tror att det är dags för årets första Slagstaglass! Snart kommer mannen hem och sen blir det en liten promenad till glasståndet. De har egentligen stängt, men redan igår så hade de smygöppnat. Tack vare det fina vädret kanske? :)