måndag 20 september 2010

Raketen Leo

"Och du ammar bara?" frågade barnmorskan idag med. Leo växer som en raket, nu är har han en matchvikt på 5660 g och är 57,5 lång. Han har alltså växt 3,5 cm och 890 g på två veckor. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så bra tillväxt, eftersom han varit och fortfarande är förkyld. Men tji fick jag! Nu har jag även inhandlat näsdroppar, så att han får sova bättre om nätterna.

Han är så himla skön, den lilla busen. Äter och sover och är mycket intresserad av omvärlden. Igår tog vi en familjepromenad i skogen. Såhär söt var han då:


Bilder på Maja och den fina skogen finns här, på mannens blogg.

fredag 17 september 2010

Back to the 70ies

Längst ned en bild på Leo, 4 v, iklädd mina gamla bebiskläder. Retro på en söndagkväll hemma passar väl bra?

Nu är Leo jätteförkyld o Maja rejält hostig o snorig. Men vi ska väl ut på promenad snart. Frisk luft är väl bra, för ingen har ju feber. Och det är "fredagsmys" ikväll: måste inhandla passionsfrukt till kvällen (Majas val).



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Norrbovägen,Eskilstuna,Sverige

måndag 13 september 2010

Stolt fru

Min man har lyckats igen! Han har återigen fått en av sina bilder till första sidan på flickrs explore. Han är mycket duktig på att fota. Vi började med fotandet som en gemensam hobby, men han har utvecklats så himla mycket mer än jag har. Han har också tagit sig tiden att fota, medan jag inte hållit mig lika uppdaterad (typiskt mammasyndrom kanske?).

Hur som helst så gillar jag hans foton väldigt mycket. Han har alltid en tanke bakom en bild, min gubbe är djupare än man kan tro. Det skulle vara kul att någon gång flytta till det där större huset så att han kan ha sina studiogrejer framme hela tiden. Nog för att han inte fotar i studion hela tiden, men som det är nu så skippar han många av sina idéer pga böket att ta fram och ställa tillbaka.

Här är i alla fall de tre senaste Explore-bilderna tagna av Pierre:

"Circles of life"


"Yellow"


"Twiggy" (Visst är vår dotter fin!?)

måndag 6 september 2010

Drygt tre veckor


(Med mormor på sin 3-veckorsdag i lördags.)

I 23 dagar har jag nu varit tvåbarnsmor. Min lilla pojke växer och frodas. Han har gått upp från 3390 till 4770 g! Och från 49 cm till 54 cm! Stora killen ju! Just nu ligger han och softar och väntar säkert på att komma igång tills hela familjen är hemma igen. Han verkar lite trött idag. Men jag låter väl gullungen sova!

torsdag 2 september 2010

En stilla torsdag

Om en timme ska jag iväg och hämta min fina dotter från förskolan. Jag hoppas att hon har haft en bra dag där. Nästa vecka är sista veckan som hon får vara där heltid, sedan blir det må, ti, ons 8-13. Dvs 15 h/v. Därför har jag anmält henne till gymnastik på måndagar. Jag funderar på att anmäla henne till dans på torsdagar också. Men vi får se... för aktiviteter, det måste min energiska dotter ha. Funderar även på att gå och rida med henne på vissa söndagar, en ridskola i stan har "drop in-ridning" för barn har jag hört.

Just nu ligger min helt underbara bebis och sover. Han är så otroligt snäll, jag kan inte förstå det. Han blir lite mer ledsen på kvällarna, men idag har han tränat och legat på en filt rätt länge (jag hann äta lunch med en kollega) utan att ens gny. Sen på natten när han sover låter han som ett litet djur... undrar vad det är för läten han gör och varför... Nu låter han pyttelite när han ligger och myser i sin lilla "koja" brevid mig. Tänk att han vid senaste vägningen nästan gått upp 1 kg sedan födseln! Min lilla bebis börjar blir en stor kille redan ;)