söndag 27 februari 2011

Giftfri

Clean

Veckans tema till fotosöndag är giftfri. Kanske har Naturskyddsföreningen användning för någon av bilderna som Fotosöndags medlemmar laddat upp. Här är mitt bidrag med Maja i ett gulsåpe-fotbad. Tror förresten att hon fick mersmak och vill fotbada ofta!

Morföräldrar rules

Är just nu hemma hos mamma och pappa. Dvs mormor och morfar. Barnen är glada, vi föräldrar nybastade. Livet är härligt!






- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 februari 2011

Skräck

Veckans fotosöndagstema är skräck. Och jag är faktiskt väldigt mörkrädd. Jag tog med mig familjen på en kort biltur till Torshälla för att fota veckans bidrag. Barnen satt i bilen och lyssnade på musik och jag och maken tog en 20 meter lång promenad till där skogen börjar. Pierre gick och fixade med blixten vid ett träd och jag knäppte lite kort i omgivningen. Nu blev det ingen blixtbild som blev utvald till den här veckan, för de blev helt enkelt inte lika bra. När vi väl var tillbaka till bilen efter max 5 minuter så sa Pierre att han tappat blixtfoten. "Du får gå och hämta den, Kati." "Aldrig. Inte själv." svarade jag. Trots att bilen var inom synhåll. Plus att jag visste var jag skulle leta. Neheps, mannen fick följa med, så klart. Är ju alltför lättskrämd i mörkret... När ska jag växa upp?

Fear of the Dark">

onsdag 16 februari 2011

Leo, konstnären

Titta vad man kan skapa med hjälp av mamma när man är 6 månader och 2 dagar gammal (& väger 9960g och är 70 cm lång)!



Bläckfisken.


Elefanten.


Gorillan (Majas favorit).
- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 februari 2011

Gästbloggat

Jag fick förfrågan om att gästblogga hos Kristina Anderson. Det var så klart lite pirrigt, men inlägget har blivit väl mottaget och jag har fått fler nya följare på Twitter. Det tolkar jag som ett bra betyg. Läs gärna inlägget "Lärare och elev - vänner på Facebook?".

Resultatet

Jodå, jag knäckte "Självbild" också. Den här är tagen med min iPhone. Klicka på bilden för att få fram hela...
Chameleon

Chameleon

I can be everything I need to be and in between. Plain me, fancy, work-a-holic, mum, wife, best friend...

torsdag 10 februari 2011

Självbild

Innan söndag ska jag helst fota något med tema "självbild". Egentligen är jag ju en glad människa. Men just nu känner jag mig bara så låg. Stundtals alltså. Jag är ju ändå glad också. Tänkte fota mig med en stor soppsäck över huvudet, men då kanske folk tror att jag har stora problem. Usch usch, vad svårt det här med självbild.

Hur ser jag mig själv? Hur ser andra mig? Främst nu är jag en mamma som kämpar för att se och hinna med sina barn, sina underbara barn som är en stor glädje i tillvaron. En som vill vara en stöttande fru i en svår situation (jag HATAR sjukdomar. Vill inte ha en endaste sjukdom/sjukdag i hela min familjs tillvaro någon mer gång). En som försöker ha ro i kroppen att läsa igenom en bra bok hon fick av en god vän i födelsedagspresent i oktober. En som vill gå ned alla gravidkilon för gott. Men har de sakerna något med självbild att göra?

Vi får se vad jag lyckas hitta på till söndagens foto. Jag hoppas det blir en uppåtbild.
















Hjälte

Tema hjälte, fotosöndag. Hade en hel del idéer, men ingen blev bra utförd. Kom på en klassiker till slut. Fungerade det med...
We could be heroes