söndag 29 maj 2011

B-rus

B-rus
Idag var en bra dag. Jag fick frukost serverad på denna mors dag- morgon. Därefter åkte vi för att fira min mamma och så klart pappa som fyller år imorgon. Vi blev bjudna väldigt god mat och gott fika. Därefter tog vi även en promenad till Tekniklekparken, så att barnen fick leka av sig ordentligt.

Många i min familj blev inblandade i min fotosöndagsbild. Jag beklagade mig lite att mina idéer till temat "brus" redan blivit fotade av andra och då kom min mamma på den briljanta idén att fota en missbrukare och dennes b-rus. Först spånade vi på en ölfylla, sedan kanyl i armvecket och ett bälte på överarmen. Till slut kom jag på att ett par linor på en spegel vore schysst. Pappa och mamma hittade en dollarsedel och alla vuxna på kalaset (dvs mamma, pappa, Pierre, Paulina och jag) letade efter det perfekta kreditkortet. Pierre tänkte så klart på ljuset och ville hitta ett skönt rött tyg för att skapa fint ljus. Mamma och Paulina hittade ett. Det var hur som helst kul att alla blev så engagerade! Till slut blev det så att fotot som blev taggat till fotosöndagsgruppen blev taget med en iPhone, helt enkelt för att det skulle ta alldeles för lång tid av dagen att åka hem och fixa med bilden. Men ursprungsbilen med dollarsedel och kundkort finns kvar på ett minneskortet.

Efter visiten hos mina föräldrar lämnade jag av en Pierre med huvud- och nackvärk och for vidare med barnen till Lina och Erik på fika. Det var ett trevligt besök, med gott fika även där. När vi väl var hemma så bjöd även Cassie på fika med hembakta muffins. Gott det med, men med allt fikande idag tror jag att jag snart rullar fram... Kanske skulle jag behövt boka dubbelsits till mig till resan jag precis bokat till Budapest i sommar!

måndag 23 maj 2011

onsdag 18 maj 2011

Babysim

Baby Dive

subsurface
Mitt älskade lilla badlejon är verkligen väldigt duktig i vattnet. Det verkar vara hans element. Han har snart gått klart två kurser babysim och kommer fortsätta till hösten med Pierre. Det är en hel del nyttigheter han har fått lära sig och testa på: testat att flyta med flytväst, åkt liten waterslide, flutit på diverse plattor, flutit själv med armringar, tränat bålstabilitet, dykt, lärt sig röra sig längs med poolkanten etc. Och så är det roligheter som sång och bus på schemat. Bilderna ovan är tagna av Pierre förra veckan.

söndag 8 maj 2011

Hunger

Hunger
Make my heart bleed
What awaits
Tema "djurisk" för fotosöndag. Mitt bidrag för veckan är den högst upp, de två andra är från samma set.

Linnea 5 år

Idag har vi firat rara Linnea som fyller fem år. Tänk att hon tappade en tand idag också!
























Tack för ett fint kalas!
- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 maj 2011

Säsongspremiär




Idag har vi varit till Parken Zoo, heldag. Det blev verkligen en lyckad dag med underbart väder och lagom mycket folk. Vi var där med Majas BFF ;) och hennes trevliga familj. Nu har vi köpt säsongskort med bad, åkband och inträde, så det lär bli många besök till vår fina djurpark. Och nöjesfältet som är väldigt väl anpassat för barn.











- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 maj 2011

House of Night

P.C och Kristin Cast har skrivit en serie som heter "House of Night". Det är en serie ungdomsböcker som jag fastnat för totalt. I dagsläget är åtta böcker utgivna, men hela tolv böcker ska ingå i serien totalt. Fantastiskt!

Min styvdotter fick den första boken "Vampyrens märke" i julklapp 2009. Så någon gång förra året läste jag den första boken, på svenska dock. Sedan var jag till biblioteket för ett par veckor sedan och lånade bok nr två och tre på engelska. Och det innebar att jag låg och fnissade och mös en hel del. Precis som med Twilight, även fast den här serien är annorlunda och huvudpersonerna inte är lika pryda.

Just nu har jag en paus med serien, eftersom bok nr fyra är utlånad! Den ska återlämnas idag, så jag håller tummarna för att det verkligen en är skötsam person som har den hemma. Väntar ivrigt på att få ett sms från biblioteket. Jag har i alla fall laddat med de efterföljande böckerna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 1 maj 2011

Fotosöndag

Ny vecka och ett turkost tema. Här är mitt bidrag (mina och Majas lackade tår) följt av bonusbilden (halsbandet som är souvenir från Pierres Australienresa).
Green green grass of home
Turquoise