tisdag 5 oktober 2010

Ananas/äppelpaj

Nu har denna testats hela två gånger. Receptet är från tidningen Evelina. Supergod!

Krämig äppelpaj

2 medelstora syrliga äpplen
150 gram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 burk avrunnen ananas (krossad)*
2 dl crème fraiche
Börja med degen. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och bakpulver till en deg. Smöra en pajform och tryck ut degen i formen. Skala två äpplen och skiva dem tunt. Lägg ut äppelskivorna ovanpå degen.
Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker, ananas och crème fraiche till en smet. Häll smeten över äppelskivorna. Grädda i 40 minuter på 175 grader, i mitten av ugnen.

*Jag har använt ananas i bitar, mumma!

Inga kommentarer: