lördag 28 februari 2009

Fylleri fyllera

Idag har vi kikat på Melodifestivalen. Känns som utfyllnad i TV-tablån, mer som korv med bröd på fyllan än trerätters med gott sällskap. I och för sig så gillar jag korv med bröd i fyllan... även fast det var länge sen det hörde till mitt liv! Den bästa ikväll var Darin, trots att han wailade. Och grabben var inte ens med i tävlingen. Eller kanske rap-versionen av "Tingeling" var ännu bättre?

Men allra bäst i Melodifestivalen hittills har nog denna låt varit - tyvärr inget att rösta på då... Mellanakt igen... Kolla in klädseln och lyssna på den fina rösten och det fina språket. Sofia Jonnok, "Waterloo".

Planer!

Dagens tankeklotterplank:
I augusti ska vi med mitt arbetslag till Krakow! Åker med RyanAir från Skavsta, transfer till centrum, bor på ett centralt hostel under tre nätter, inträde till Auschwitz förbokat. Allt detta för UNDER 2,000 kr per skalle. (Men jobbet betalar - därav vandrarhemsstandarden, men jag klagar ej!).

Idag ska vi köpa säng till Maja! OM inte det händer något oförutsett. Ska bli så mysigt för lilla Majsingen. "Vi måste bära upp min säng", säger hon nu när jag nämner sängen. Lilltösen kollar på sin favorit Dora för tillfället. (annars är det Gustaf, Tingeling, Lilla Prinsessan och BogglyWoggly(?)-figurerna som gäller. Gustaf är dock Majas största bigadoraste festaste favorit.)

Oj oj, Dora tog slut på TV:n. Hur ska jag förklara detta för en bestämd och ledsen liten dam? (Jag vill titta Dora *snyft* NUUUU!!!)

fredag 27 februari 2009

Längtar...

...efter att mina två systrar ska lägga upp bloginlägg lite oftare! Gillar att läsa dem!

...efter att min sjuka familj ska bli frisk. Blir mentalt sjuk på all sjukdom.

tisdag 24 februari 2009

Tacksam

Alla små små klagomål som människor har i vår omgivning - vad är det egentligen? Små lyxproblem skapar kaos i vår vardag. Det är ju för att vi inte haft större och viktigare problem att oroa oss för, som t.ex krig, svält, diktatur. Inte heller har jag upplevt de allvarligare problemen som finns i vår omgivning men som knappt pratas om, så som kvinnomisshandel, plötslig spädbarnsdöd, våldtäkt, dödlig sjukdom, plötsligt förlora sin livskamrat, hemmet bränns ner...

Kanske låter som ett deppigt och negativt inlägg MEN min poäng är att vi ska vara glada åt att de enda problem vi har är att vi bara har några hundra kvar sista veckan innan lön, att mjölken just tog slut eller att vi måste använda samma par byxor några dagar på raken.

Jag är så himla tacksam att jag har en underbar familj. Jag har en välmående liten sprallig flicka. Jag har ett jobb. Jag har en fungerande kropp. Jag har tak över huvudet. Jag har vänner. Jag har fått resa. Jag har saker att se fram emot.

Mina i-landsproblem är att
...jag alltid hämtar och lämnar (eh... var tacksam över att du har ett fint barn och att din man har ett jobb! Och ofta är det ju en mysig aktivitet!),
...mannen är hemifrån på vardagarna från 6 till 19.30 (men det kommer inte vara så för evigt),
...min sköna dotter är väldigt aktiv och inte så lätt att ha med i t.ex. affärer (var glad att hon vågar testa och leva. Är det för att hon är tjej som det är så jävla tabu att gilla fart och fläkt?),
...det är tufft på jobbet ibland (ett varierande jobb inom det område jag valt att läsa, what´s the problem?),
...jag städar och fixar för det mesta hemma (eh... ska mannen städa och laga mat på natten eller? Ställ upp nu, det kommer igen sen!)
...jag vill se ännu mer av världen (det kommer! Tyskland med eleverna ev i vår, Krakow med jobbet i augusti. Har precis varit till Kreta. Sjukt problem!)
...jag vill gå ner i vikt (jag har inga som helst handikapp och det är väl bara dags att motivera sig själv att leva nyttigare och röra sig mer - våren kommer, cykla!)

Jag har fler i-landsproblem, men slutar lista dem nu.

En av mina vänner har drabbats av en riktig tragedi och känslig som jag är kan jag knappt tänka på det utan att gråta själv. Det här är min väckarklocka. Mina problem är inga egentliga problem. Så är det bara. Mitt liv är rikt och jag måste lära mig att leva det till fullo.

söndag 22 februari 2009

Glasögon - ett minne blott?

Har egentligen aldrig tyckt om att bära glasögon. Jag fick det i femman och kände mig med en gång mindre attraktiv. (Som tur är finns det ju snygga bågar nu dock! Men den där känslan från femman finns ändå kvar i mig.) Lyckan var total när jag i år 8 fick linser! Vilken känsla och vilken frihet! Jag har dock haft ordentliga besvär med mina ögon en gång på grund av linserna. För att inte nämna vardagliga problem med torrhet och smuts på linsen etc.

Den 5:e mars ska jag på konsultation för att se om mina ögon passar sig för operation. Ser verkligen fram emot det! Men smakar det så kostar det, men pengar är väl till för att brännas? Och nu blir det ju något rejält samtidigt som det är en investering i mig själv!

lördag 21 februari 2009

En stilla undran...

Varför tar de flesta män av sig tröjan genom att dra av den via nacken så att säga, medan de flesta kvinnor korsar händerna vid magen och drar av sig tröjan på det sättet?

torsdag 19 februari 2009

Titta vad jag hitta´! Min gamla blogg! http://discoverkati.spaces.live.com som handlar om min graviditet med Maja, flytten till huset & mitt gamla jobb. Hade totalt glömt bort den bloggen. Nu ska jag fortsätta med min kurs... :)

Förresten, vad kul det var att se sina gamla kort! Från resor och så... :)

onsdag 18 februari 2009

Bildbehandlar

Sitter just nu och pysslar med lektion nr 2 för dagen. Maja är på dagis och jag har ätit brunch med Mervi (gott, tack!). Lyckades tidigare strula till datorn, men nu är den igång igen - Yippie!

Det är ett ganska spännande moment - restaurering. Jag ska nog försöka skanna in några av farmors och mormors kort och trixa till. Blir det någorlunda bra kommer jag nog publicera dem här så småningom.

Men nu gäller det - study hard - go me! :)

Psst... den här kursen är verkligen så bra att gå. Den fyller flera funktioner
1) fortbildar mig jobbmässigt och privat.
2) ger mig egen tid fyllt med något väldigt intressant.
3) ger resultat.
4) är ett intresse jag delar med min man (han har redan läst kursen dock)

tisdag 17 februari 2009

Remade

Maja har ju varit dålig, så i stället för pulkabacken blev det en tur till Remade Sweden innan vi shoppade strömming på ICA. Remade är ju fantastiskt och idag bjöd vi med vännerna Mervi & Rasmus efter att Rasmus varit på 4-årskontroll. Stora grabben!

Skön fågel gjord av, ja vad?


Mervi och Rasmus blev också imponerade.


Min favorit! Strutsen gjord av en kappsäck och gamla damunderkläder. I bakgrunden skymptar urgulliga pingviner gjorda av snorutsugare och flytringar...


Majas favoriter - krokodiler gjorda av gamla traktordäck.


Och allt avslutades så klart med lite fika!

Materialistiskt

Goda fén, jag önskar mig tre saker:
1. En ny säng till Maja från IKEA (dagbädd Hensvik) och en sänghimmel.
2. Nytapetserat i vår trapp.
3. Ett badkar med lejontassar till övervåningen och bort med vår lyxdusch.

Tack på förhand!

Och om du nu ändå håller på så släng gärna med
extra 1: en ny dammsugare.
extra 2: en minibastu till nedervåningens toa.
extra 3: en hantverkare som kan fixa en röruppvärmning på toan på övervåningen.
extra 4: den droppande kranen på nedervåningens toa.

Tack igen ;)

söndag 15 februari 2009

Min man, dansaren

Enda sedan jag lärt känna Pierre har jag vetat att han hållt på med breakdans i yngre tonåren. Har lite svårt att tänka mig Pierre, min man, dansades med en vit handske och en käpp. Inspirerad av Michael Jacksons klädstil (vita handsken) och breakdansaren Turbo. Och jag skulle bara älska att se min man live, för trots att jag känt honom i kanske 12 år, så har jag aldrig fått se dessa kunskaper. Men hans kompisar säger att Pierre var vass... Snälla snälla snälla baby! Gör ett eget videoklipp och lägg ut! Här kommer Turbo så länge:

fredag 13 februari 2009

Hard to see, the dark side is.

Tänk OM det fanns en liten pausknapp för både sömnighet och tid. Ja, då skulle jag just denna kväll ha StarWars-maraton följt av Alien-maraton följt av HarryPotter-maraton toppat med bästastebästa Sagan om Ringen-maraton. Och när ska jag hinna plöja min Sex&theCity-skolåda och avsluta med Sex&theCity-filmen?

Förresten, idag har jag på Facebook tagit bort de elever som lagt till mig som vän. Det är lika bra att ha gränsen lärare/elev tydlig. Sen om eleverna vill anförtro sig åt mig, får de gärna göra det, men Facebook kanske inte är rätt forum.

lördag 7 februari 2009

Mrs Housewife/Tangofrillan

Imorgon kommer det folk hit och jag håller på och förbereder mina bakverk. Vad sägs om kladdkakor med smakerna dumlekola och hallon/lakrits? Hoppas de blir goda!

Igår var jag på fest med jobbet. Vi hade tema "Mexico". Trevligt var det och vi skulle vara utklädda. Jag drog till med världens tangofrilla (bakåtslickat), som jag ibland dolde med en gammal 70/80-talsscarf med fransar. Billiga stora örhängen hade jag med och kraftig sminkning (det enda som inte riktigt var utklätt var min nya tröja, men den passade in med min outfit). Men jisses vilka komplimanger jag fick! Jag var alltså utklädd, men många tyckte att jag ska köra bakåtslickat jämt, haha. Scarfen var fin och många mindes tillbaka på deras ungdomstid... & t.o.m örhängen blev positivt kommenterade. Man undrar ju om kollegorna tycker man ser ut som en grå trist mus annars, med tanke på deras kommentarer... Jag är ju knappast en tangomadam med mina små pärlörhängen eller små pilgrimsörhängen, mascara och knappt igenomkammat hår... Men jag är alltid ren! Hah hah!

Ugnen kallar...

söndag 1 februari 2009

dancing mamas


Hade hur kul som helst igår med Heini, Minna och lillasyster Eva. Vi träffades först hemma hos mig för lite fördrink, sen tog vi en bulle till stan och lirkade in oss på Nybron. Kanongod mat faktiskt! Sen droppade Eva av och efter ett tag även Minna. Men Heini och jag stannade kvar och röjde nog mest på hårdrocksgolvet. Hah hah! Fult kort fick de på oss med, ute bland vimmelbilderna. Hui hui... Men som sagt, riktigt kul kväll! Kul att det finns ett minne från den ändå... Hah hah