Kladdkaka utan ägg
2,5 dl. socker, 50 gr. rumsvarmt smör eller margarin, 2,5 dl. vetemjöl, 1 tsk. bakpulver, 4 msk. kakao, 1 tsk. vaniljsocker, 1 krm. salt, 1,5 dl. mjölk
1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 minuter.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda i 150° i 35-40 min.
2,5 dl. socker, 50 gr. rumsvarmt smör eller margarin, 2,5 dl. vetemjöl, 1 tsk. bakpulver, 4 msk. kakao, 1 tsk. vaniljsocker, 1 krm. salt, 1,5 dl. mjölk
1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken. Vispa i minst 2 minuter.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda i 150° i 35-40 min.
150 gram smör
2 dl socker
1 tsk kanel
2 msk sirap
5 dl havregryn
Bär eller frukt
1. Lägg bären i en ugnsfast (osmord och obröad) form.
2. Smält smöret och rör ihop de övriga ingredienserna i en skål.
3. Blanda i det smälta smöret.
4. Bred havreblandningen över bären och in i ugnen - 225 grader i ca 30 minuter.
God med glass, vaniljsås eller vispad grädde till.
Bären jag ska använda till havregrynspajen är björnbär. Och apropå detta med ägg, läste att man i många recept kan ersätta ägg med 1 tsk bakpulver eller med 1/2 dl vätska. Nu ska jag söka efter några fler recept och hittar jag något otroligt gott, så delar jag med mig sen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar