Leksandskaka
125 g smör, 2,5 dl strösocker (fast jag använde sirap nu), 7,5 dl vetemjäl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk kardemumma, 1,5 dl russin (men jag överdrev nog med mängden idag...), 3 dl mjölk, 1 nypa pärlsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna 25x35 cm med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet.
3. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker.
2. Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet.
3. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.
Snart är kaka nr 2 klar och kaka nr 3 ska gräddas efter det. Tror jag hinner göra lite lunch nu...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar