lördag 31 januari 2009

Wii!

Nu är lösningen här. Det känns ju lagom trist att hämta Maja från dagis och åka med henne till en annan barnvakt, som hon inte ens känner, och så träna. Det blir ju ganska synd om Maja. Så igår, efter att jag avnjutit ett helt underbart spa och grymt god thaimat, kom jag med hjälp av Heini på lösningen: Nintendo Wii. TV-spel med motionsprogram, yogamatta etc. Vet att mannen är anti Wii, men nu gäller det min hälsa! Det är bara att välja: finnig flodhäst eller välmående fru....

onsdag 28 januari 2009

ER

Precis hemkommen från akuten. Mannen är kvar där än. Jag och Maja väntade med honom i fyra timmar. Maja somnade visserligen för ett par, tre timmar sedan, men ändå.

Historik: Pierre har haft svinont i nacke och rygg. Därpå förkylning med febertoppar (jag är med förkyld men har sluppit febern). Idag när jag kom hem, hade Pierre riktigt jäkla ont, det såg jag. Han kunde inte sitta och inte ligga. Vankade runt i lägenheten och såg bristfärdig ut. Det var knappt så att jag fick in honom i bilen, för han hade sån huvudvärk och nackont, men jag övertalade honom. Han åkte och knäckte nacken hos sin bror och brorsan tyckte garanterat att Pierre måste få sin huvudvärk kollad. Vi åkte hem och Pierre var tvungen att gå hem från stan, han mådde så illa att han inte kunde sitta i bilen. Trodde han skulle spy eller tuppa av.

När han väl var hemma och det inte hade lättat med hjälp av promenaden så ringde jag läkemedelsrådgivningen. De sa att Pierre borde åka .till akuten. Efter en hel del övertalning från min sida, gjorde vi det. Pierre sa "nej, vi kommer få sitta där hela natten. Jag pallar heller inte sitta i bil. De kan inte göra något." Jag stod på mig. Nu är Pierre kvar. Jag hoppas hoppas hoppas att han kommer in snart. För precis innan vi åkte pratade vi med några som väntat i 6½h på att få komma in... Helt förskräckligt! Vad händer med vårt land?

Och jag vet, ringer Pierre vår vårdcentral imorgon så blir det kalla handen. De har behandlat både mig och Pierre oproffsigt många gånger och nu har jag fått reda på att vår vårdcentral ska läggas ner. Hm... privat sjukförsäkring kanske? Svider nog i plånboken dock, men samtidigt vill man ju kunna få vård när det behövs. Ska rösta på ett parti som satsar på sjukvård och ja, överhuvudtaget på människan (skola, sjukvård, åldringar, jobb till ungdomarna).

Natti. Hoppas mannen kommer snart, för jag vill ha honom hos mig, frisk, hel och lycklig.

tisdag 27 januari 2009

fina fisken

Oh jösses... Nu har en timma gått och räkningarna är betalda. HATAR att få lön nästan, eftersom detta med betalningar ställer till det! Men om några dagar, när allt är draget, ja då har jag liksom lite mer koll på vad som är kvar på kontona. Någon som vill extraknäcka som familjen Pocs privata bankman? I det ingår att tygla min mans köplust, hah hah! Medan andra har som motto i stil med att "fånga dagen som den kommer", lever jag med en man med livsfilosofin "den med mest prylar när han dör, vinner". Och han är en riktigt dålig förlorare! Materialisten möter dagdrömmande romantikern, ja så är det hemma hos oss.

Snart ska jag gå upp och däcka. Är totalt jättetrött! Jag behöver nog - eller jag BEHÖVER VERKLIGEN- börja träna, få upp energin och även bli fastare på köpet. Så innan jag lägger mig för natten med den ruggiga (eller ruggigt bra?) boken "Låt den rätte komma in", så ska jag nog kolla upp vilka träningsställen som kör barnpassning. Så blir det. Adiõs, fina fisken.

fredag 23 januari 2009

o så en till...


Återigen liquify. Pyttelite mindre näsa, större ögon, vågigt hår, lite hud upplyft under hakan...

torsdag 22 januari 2009

Every day is a new day...



En massa matnyttiga tips fick jag nu när jag gjorde klart en av lektionerna (bildbehandlingskursen). T.ex
...fotografen bär ansvar för det som visas upp. Man ska inte retuschera för mycket för ingen är perfekt.
...man ska tona ner, inte ta bort. Finnar och så pepplor man givetvis ta bort, för de är ju inte där för evigt.
...i stället för att ha ett svartvitt kort med en färgklick i (börjar gå ur modet också, men jag tycker fortfarande att det är snyggt), kan man ha en bruntonad bild med en färgklick. T.ex hud ser naturligare och mer levande ut då än jämfört med svartvitt.
...liquify är toppen om man ska minska några kilon eller öka några kilon. Dra in dubbelhaka, få större eller mindre ögon... You name it! Gjorde om en bild som Pierre tog på mig förra veckan (omejkad och impulsivt). Vilken bild är bäst? :)

Valet

Igårkväll ringde men f.d. kollega från skolan jag jobbade på innan jag blev mammaledig (och när jag skulle tillbaka så var jag visst övertalig. Oj, lät bittert, men det var verkligen så.). Det finns möjlighet att komma tillbaka i höst - är jag intresserad?

Det här valet finns i mitt huvud ofta. Nu tackade jag nej, trots att jag har det riktigt tungt emellanåt på jobbet. Trivs ändå. Just inom loppet av en vecka har jag fått beröm från ja, säkert sex kollegor plus min närmaste chef. Men om jag inte blivit övertalig hade jag inte sökt mig bort från min förra skola. Samtidigt är jag tacksam över att få ta del av hur olika skolor fungerar.

Fördelar med att stanna kvar:
Mina arbetsuppgifter (redaktör, möjlighet att undervisa i data t.ex)
Flera trevliga kollegor - man är "en i gänget".
Arbetslaget har ett modernt tänk.
Samarbete med spec.lärarna även i engelska.
Alltid fika innan eftermiddagskonferens.
Flera tesorter att välja på :).
Känner mig oftast uppskattad.

Nackdelar med att stanna kvar:
Fler elever som kräver väldigt mycket tid.
Väldigt många personalkvällar - jobbigt med hämtning och lämning på dagis (P måste alltid sluta tidigare då).
Lite olika regler på saker och ting beroende på vem som frågar (ibland).
Olika nivå på reslust, som t.ex nu när många vill till Krakow - det händer inget!

Fördelar med att gå till mitt första jobb:

Arbeta med gamla kollegorna igen.
Arbeta i en superfräsch miljö (skolan har byggts om. Var med i bygggruppen).
Lite närmare hemmet = kortare tid på cykel dit.
Grymmaste personalfesterna - finns det mer engagerat folk???
Personalen reser mer än gärna till andra länder och har fortbildning/konferens där.
Kollegorna gav mig bröllopspresent fast jag inte jobbar kvar (fick inte från mitt nuvarande arbetslag), så jag vet att de tänker på mig!

Nackdelar med att inte gå tillbaka till mitt gamla jobb:
De kollegor som var mig närmast blev också övertaliga eller har gått i pension.
Snålare te-utbud (bara en billig sort).
Till hälften ny skolledning - vet ej riktigt var jag har "bossen" i dagsläget.
Nivåindelningen i engelska som jag tyckte var så bra är borttagen pga. pengabrist.

Oj, nu fick jag det nerskrivet! Ska kika igen på listan i eftermiddag... Det är kul att ha fått förfrågan i alla fall! Har jag bestämt mig?

måndag 19 januari 2009

Lindvallen-bilder!

Mhm... har ju skickat efter och fått fotoalbumet från extrafilm.se (blev förresten väldigt nöjd), men har inte visat upp några bilder än. Håll till godo, här är ett urval! (fotograferat av mig och Pierre blandat)













lindat oss runt sina fingrar?

Jo, lilla Maja vet nog allt hur hon ska få som hon vill. Hon är en energisk tös som sällan vill sova. Hon somnar bäst i bilen, men det är inte läge att köra bil med henne varenda kväll... :)

Jag började natta henne vid halv åtta (ca 1 timme sen). Borsta tänderna var en absolut nödvändighet för lilltösen, men det är ju också en bra rutin. Så borstade hon tänderna samtidigt som hon försökte göra tusen andra saker. Efter tandborstningen la vi oss i min och Pierres säng. Började läsa en bok. Läste om den och så ytterligare en bok. Sen tyckte jag att bokläsandet var slut för kvällen och att vi skulle sova. Jag släckte lampan och Maja började tyst "pappa natta mig..." . Till slut så ropade hon ut frågan till Pierre som var nere. Hon frågade/skrek väldigt gulligt så Pierre lovade att komma upp. Med gitarren dessutom som hon älskar att lyssna på. Pierre kom upp, plinkande på sin gitarr och så fort Pierre lägger sig i sängen iglar katten Saga sig fast vid hans mage/bröst (ja, trots att gitarren är där). Maja fick en energiboost av katten och visste inte vad hon ska göra. Ville gosa med katten, leka spöke under täcket och ge ut ett vrålskrik a lá Ronja. Jag tänkte att det är bäst att jag kliver ner och låter mannen och lillbossen reda ut det där med somnandet. Ja, då ville hon så klart att jag ska natta i stället, "mamma natta mig...". Men jag gick ner för att skriva detta inlägg.

O vet du vad... det har tystnat där uppe. Är säker på att när jag kommer upp om ett par timmar, då sover Maja, mannen och Saga tätt intill varandra. Och jag lockar med mig Gizmo-katten och så sover vi alla fem i vår säng. Precis som det brukar vara hemma hos familjen P. Alla vi älskar att sova, det är bara en av oss som inte riktigt förstått att det inte är farligt att relaxa och hamna i drömmarnas underbara värld...

lördag 17 januari 2009

filmdags snart

Pierre nattar och jag tänkte blogg lite kvickt. Laddar mod inför kvällens film - tydligen en riktigt läskig skräckis. Det innebär mycket kroppskontakt, jag klarar inte av att se sådant utan att sitta tätt intill Pierre.... Hm... 30 år, men lättskrämd! Ränderna går aldrig ur... (Kommer förresten inte på filmens titel just nu.)

Förresten - just denna sekund sjunger Håkan Hellstrom på P3 Guldgalan. Han är ju så bra! Hoppas jag har det med mig inatt innan jag somnar. Mycket mysigare än rädsla.

söndag 11 januari 2009

Maja


Världens underbaraste lilla tös. Min Maja.

tisdag 6 januari 2009

mobilbild

Håller på att göra en fotobok av de bästa Sälen-korten. Tog några ganska roliga kort när vi åkte ner för den blåa (lätta) Märtabacken i Lindvallen. Här är ett kort som ska med, men vilket blåstick det var i kortet! Får lov att trixa med varenda mobilbild i photoshop.



fredag 2 januari 2009

Sälen

Njuter av vintern uppe i Lindvallen, Sälen. Är här med hela familjen, dvs. mannen, dottern, bonusdottern, föräldrarna, systrarna, syskonbarnen och flickvännen (Evas alltså). Vi har åkt skidor några dagar, relaxat, badat bastu minst 1 g/dagen, åkt pulka och idag var det snöskotersafari för några av oss vuxna! Helt underbart med fin utsikt i fjällenvärlden. Vi stannade på en kopp varm choklad i ett fik med utedass och ingen elektricitet, levande ljus och brasa. Mysigt! Hemfjällstugan...

Nu är det dags för mat!