lördag 24 april 2010

Smarrig cheesecake

Igår hade vi främmande och de berömde min cheesecake. Min kompis ville ha receptet. Och nu så var en annan kompis på fika och även hon berömde kakan och ville ha receptet. Så varsågoda! Lite kul att jag inte har gjort denna efterrätt på flera flera år... det skadar inte att damma av sina gamla receptgömmor!

3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
ca 10 st digestivekex
(hallon)

1. Krossa kexen och lägg dem i en form (går bra med en med löstagbar kant).

2. Dela äggen, vitorna i en bunke och gulorna i en annan.

3. Häll strö- och vaniljsocker över äggulorna och blanda till en pösig smet. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en annan bunke och häll sedan i den i smeten.

4. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll sedan smeten på kexsmulorna.

5. Ställ in i frysen i minst 5 h. Servera gärna med hallon!

Inga kommentarer: