lördag 26 juni 2010

Midsommarfest

Idag har vi firat midsommar. Hur mysigt som helst var det. Vi började med en skön morgon hemma och åkte sedan för att fira i Borsökna. Där blev det dans kring stången, fiskedamm och till slut middag hos Pierres pappas särbo.

Efter hemkomst kilade vi till grannarna för att äta lite till. Maja lekte verkligen järnet med grannpojkarna. I mindre än 10 min var barnen solo hemma hos oss (FF när man är runt 4 och 6; inte illa). Synen som mötte mig och Pierre när vi kom hem inatt... ja obeskrivlig... Bildbeviset får tala för sig själv... Tur att vi var på bra humör när vi kom hem. Jag skrattade så jag nästan grät i stället för att dra mig i håret och grina. Titta själva:


Ja, barnen, de hade verkligen kul! Här nedan är busungarna, de är ju i alla fall supersöta!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hemma på vår gata

tisdag 22 juni 2010

Det här är livet

En tanke slog mig nyss. Det här är livet, eller snarare ett av livets goda ögonblick. Jag sitter just nu på en stor sten halv åtta på kvällen och ser på när min dotter springer och leker på gräsmattan hur lycklig som helst. Ibland är hon barfota, ibland inte. Men hon har ett stort leende på läpparna och strålar lika vackert och varmt som solen denna underbara kväll. Ändå var det svårt för henne att få med mig ut igen. För jag är så himla trött! Mannen lyckades hon inte få med överhuvudtaget; han praktiskt taget stupade i säng efter middagen. Jag är glad att hon fick med mig. Har det så skönt här! Men samtidigt vet jag att jag kommer att somna vid nattningen innan min prinsessa...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Bakgatan

söndag 20 juni 2010

v. 32+5

Är nu i v. 32+5. Tiden går ju otroligt fort! I helgen har jag ännu en gång sorterat bland bebiskläderna och faktiskt påbörjat packning av BB-väskan. Vi fick idag även förklara för Maja vad BB är för något. Hon är så söt och tänker mycket på "Bertil i magen".

I veckan är det dags att damma av Majas gamla vagn och göra plats för spjälsängen i vårt rum. Jag hoppas innerligt att vagnen är intakt efter ett par år i förrådet. Gillar verkligen den vagnen och har inte lust att lägga ut pengar på en ny. Majas gamla vagn är ju marinblå med detaljer i khaki. Många trodde att Maja var en kille, bara för att vagnen är blå. Fick höra av en försäljare att t.o.m rött klassas som en mer neutral färg än marinblå. Men vi ville ha en blå vagn och bestämde oss för det!

Ja. Om ca 7 veckor är det nedkomst för bebisen. Som för övrigt ligger med huvudet ned just nu! Fick det dubbelkollat sist jag var hos barnmorskan. Så det är bara att rent mentalt förbereda sig för en vanlig förlossning... innan var jag inställd på att "Bertil" inte kommer att vända sig, eftersom han för bara ett par veckor sedan låg exakt likadant som Maja gjorde för fyra år sedan. Den gången blev det kejsarsnitt, men som sagt, det lär inte bli det nu. Allt blir nytt denna gång: vanlig förlossning och en pojkbebis i stället för tjej. En pojkbebis utan namn också, på Maja var vi rätt ense om namnförslag. Jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra!

onsdag 16 juni 2010

2,5 h kvar

Ja. 2,5 h kvar att arbeta. Sen är det dags för mig att ta långledigt! Jag kommer att börja jobba igen först i augusti 2011! Helt fantastiskt! Nu gäler det att ladda batterierna inför "Bertils" ankomst den 17:e augusti. Är i v. 32+1 nu, så tiden går verkligen fort. Oh, la dolce vita!

Dags nu att fortsätta med arbetet, så att jag hinner hämta min prinsessa i tid!

lördag 12 juni 2010

Min älskade unge!

Idag så sa jag till Maja att hon bara har tre dagar kvar på förskolan tills hennes semester börjar. Jag frågade henne vad hon vill göra på semestern och kraven var låga:
*inte vara på förskolan
*inte slåss, vara sams.
Söta Maja!

Själv hade jag självklart tänkt mig ovanstående, men även att frossa i jordgubbar, göra små utflykter i närområdet (hälsa på vänner, åka till Sagostigen, Parken Zoo och badstränderna runtomkring), åka några dagar till storasyster i Stockholm och lillasyster i Göteborg och tillbringa en helg i Motala på Varamo-campingen. Inga långresor p.g.a. mitt gravida tillstånd. Jag hoppas på en kanonsommar med en spännande avslutning: "Bertils" ankomst till världen!

torsdag 10 juni 2010

9:ornas avslutningsmiddag

Min kollega Anna fotade en hel del under gårdagens avslutningsmiddag för år 9. Hon lyckades även knäppa ett par bilder på mig... Just nu försöker jag ladda upp bilder på facebook, så att eleverna kan ta del av dem, men vad seeeeegt det går. Jag har nu hållt på i 11 minuter och om endast 8 minuter måste jag åka och hämta lilla söta Maja från förskolan.

Vips: här är jag!


tisdag 8 juni 2010

Bree Tanner

Nu har jag äntligen läst ut boken om Bree Tanner. "Bree Tanners andra liv", skriven av Stephenie Meyer, är ju en bibok till den tredje boken i Twilight-sagan. Boken finns att läsa gratis på engelska på http://ld-breetannerbook.libredigital.com/index.html, eller så kan man ju köpa den i bokform. Jag har faktiskt köpt och läst den på svenska, men kommer så klart även läsa den på engelska.

Min snabbrecension av boken är att den är läsvärd. Boken är nog inte särskilt intressant för dem som inte är insatta i Twilight-sagan, men för oss som är inbitna fans (fast jag måste erkänna att hysterin är mer mycket dämpad för min del) är den nästan ett måste att läsa. Läsaren får mer inblick i vad som händer i bok nr 3 - ett annat perspektiv är i fokus. Bree Tanners perspektiv, mer precist. Och vem är Bree Tanner då? Jo, hon är med i en armé av "nyfödda vampyrer" vars uppgift är att förinta Bella, den kvinnliga huvudkaraktären i denna populära saga. Och om bara ett par veckor är det dags för biopremiären av filmatiseringen av just bok nr 3 "Eclipse" (alt. "Ljudet av ditt hjärta" på svenska). Klart jag kommer att gå och se den... precis som det inte var en tvekan om att jag skulle läsa "biboken". Men, som jag syftade på tidigare; boken är inget för dig som inte vet något om Twilight. Då kan du hellre satsa på annan läsning i sommarsolen!

fredag 4 juni 2010

Den vilda bebin

Oj, vilken aktivitet det är min mage! Lilla "Bertil" sparkar och boxas som bara den. Det känns extra kul nu när jag vet hur han ligger! För jag tror inte att han har vänt sig från i söndags, utan jag tror att han fortfarande ligger i säte.

De flesta på mitt jobb tycker att min mage har blivit jättestor nu. Men idag när vi var på besök hos Pierres ena bror, så sa han att jag inte var så stor än. Så kul att höra allas olika åsikter. Förut var kommentaren "det syns inte att du väntar ditt andra barn, då brukar magen vara mycket större" och nu är det snarare "är du säker på att det är beräknat först i augusti?". Här är en bild på mig från förra veckan, i söndags närmare bestämt. Då var jag i v. 29+5 (eller "barnmorskeveckor 28+5, de räknar ju fullgångna veckor).